Coexist

Coexist

Előadók: Gabrio Gabrielli, Horváth Nóra/Jenna Jalonen, Alexandra Llorens, Molnár Csaba, Nora Ronge, Diego de la Rosa/Aaron Samuel Davis/Paulina Będkowska, Rusu Andor, Simet Jessica, Young-Won Song, Antonio Stella
Előadás hossza: 90 perc
Koreográfia: Hód Adrienn 
Kreatív partner: Molnár Csaba
Kosztüm: Anna Lena Grote
Fény: Tim Schulten
Zene: Gryllus Ábris 
Dramaturg: Gregor Runge
Aszisztens: Andy Zondag
Konzulens: Ármin Szabó-Székely
Produkciós menedzsment: Alexandra Morales

Fotók: Dömölky Dániel & Jörg Landsberg

Produkció: Theater Bremen, OFF Alapítvány
Támogatók: Goethe-Institut (International Coproduction Fund), Conrad Naber Stiftung, Műhely Alapítvány
Koprodukció: Trafó House of Contemporary Arts

A Hodworks és az Unusual Symptoms Coexist című darabja közvetlen folytatása annak a diszkurzív és koreografikus megközelítésnek, amellyel Hód Adrienn az utóbbi időben vizsgálta a politikai és társadalmi kereteket, a köztük mozgó testeket, és e testekre gyakorolt hatásukat. Hód a performatív ábrázolás határait feszegeti, és új területeket próbál feltárni a nézői elvárások konvencióin és tabuin túl. Így előadásai mindig új táncformákhoz és dramaturgiai elvekhez jutnak el, újra és újra, merészen továbbgondolva a kortárs táncban rejlő lehetőségeket. 

A Coexist létrehozása során a Hodworks először működött együtt a brémai Unusual Symptoms tánctársulattal. Az előadásban tíz táncos vet könyörtelen tekintetet azokra a társadalmi elvárásokra, amelyek között mozognak, és amelyek alakítják, befolyásolják őket. Sötét humorral, eksztatikus táncnyelvvel, megalkuvás nélkül tükrözik vissza világukat. Empatikus gesztusokkal, a tabuk és konvenciók, a személyes történetek és társadalmi diskurzusok ellentmondásos játékával késztetik arra a nézőt, hogy szembenézzen észlelésének határaival és megkérdőjelezze saját sztereotípiáit és álláspontját.

Az Unusual Symptoms produkciói különböző módszerekből, művészi és kulturális hatásokból inspirálódnak, amelyek nyitott munkafolyamatokban kapcsolódnak össze. A munkák meghatározó jellemzője az eltérő tartalmi és stiláris megközelítés, ez teszi lehetővé a változó művészi követelményekre adott friss reakciókat. 2012 óta az Unusual Symptoms a németországi Theater Bremen rezidens társulata, a tánctagozat vezetője. A 2018/2019-es évadtól Alexandra Morales és Gregor Runge vette át a társulat művészeti irányítását, akik a korábbinál is több vendégkoreográfus előtt tervezik megnyitni a színház kapuit. A francia-algír házikoreográfus Samir Akika munkái mellett az Unusual Symptoms olyan nemzetközileg jegyzett koreográfusokkal hoz létre előadásokat, mint Mészáros Máté, Núria Guiu Sagarra, Helder Seabra és Hód Adrienn/Hodworks, továbbá fiatalokkal és fél-profi előadókkal kezdeményez projekteket, és a világ különböző tájain működő partnerekkel kollaborál.